Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Bewoners willen dat stad maatregelen neemt tegen aannemer (Het Laatste Nieuws, 26-12-2011)

26/12/2011 17:44 - Verschenen

De Scheldelaan, in de Loboswijk in Aarschot, ligt er momenteel erg drassig bij. Sinds augustus zijn er wegenwerken aan de gang. Al een tijdje werd er gesakkerd dat de werken traag verlopen maar hoe de straat er nu bijligt, tart alle verbeelding. "En dat te midden van de feestdagen", zuchten de bewoners.

"Oorspronkelijk was er gezegd dat we twee dagen onbereikbaar zouden zijn", zucht bewoner Albert Aerts. "Dat is ondertussen al ettelijke weken geworden. Op beterschap moeten we niet hopen. De werken liggen nu, door het bouwverlof, stil tot en met 10 januari. Er is geen doorkomen aan. Enkel met een 4x4 kan men hier door. Andere auto's rijden zich hopeloos vast. Afgelopen week kwamen de hulpdiensten zelfs vast te zitten. Gelukkig zonder veel erg." Met de feestdagen moet er natuurlijk met inkopen en cadeautjes gezeuld worden. "We mogen blij zijn dat we nog zulke goede buren hebben", haakt bewoner Roger Branders in. "We mogen altijd over het grasperk van de hoekbewoner wandelen, anders hebben gegarandeerd natte voeten." Heel wat bewoners trekken hun rubberen laarzen aan om, een paar honderd meter verder, naar de bakker te gaan. "Een echt hindernissenparcours", horen we. Normaal trekken op de laatste dag van het jaar de nieuwjaarszangertjes van deur tot deur voor een snoepje of een speelgoedje. "Veel kinderen zullen er dit jaar niet langskomen", luidt het. "Ze kunnen gewoon niet door." Ook oppositiepartijen LDD en Vlaams Belang klagen de gang van zaken aan. "De arbeiders laten de straat in een staat achter die niet door de beugel kan", vindt Tom Aerts (LDD). "Langs de Koestraat liggen een paar diepe gaten. Er is geen signalisatie aangebracht terwijl dit nochtans verplicht is. Wat als het morgen begint te sneeuwen? Dan kunnen hier echt ongelukken gebeuren." In het weekend wordt er ook vaak langs de kant van de weg geparkeerd door automobilisten die de nabijgelegen dancing De Kroon bezoeken.
Stappen ondernemen
Voor Vlaams Belang is het duidelijk dat de werken onvoldoende opgevolgd worden door het stadsbestuur. "Er moeten stappen ondernomen worden om na te gaan of de aannemer wel in staat is om zijn verplichtingen na te komen", zegt gemeenteraadslid Joris De Vriendt (Vlaams Belang). "Ondanks een droge herfst is de aannemer al achterop geraakt. Bovendien wordt er slordig gewerkt. De straat kan niet zo'n modderpoel zijn als de juiste funderingsmaterialen werden gebruikt. We vragen ons af dat de juiste materialen wel gebruikt zijn." Schepen van Openbare Werken Rob Jacquemyn (CD&V) konden we niet bereiken voor een reactie. Burgemeester Manu Claes meldt dat de technische dienst van de gemeente vrijdag nog langs is geweest om de werken te inspecteren en eventueel maatregelen te nemen.

© 2011 De Persgroep Publishing