Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Belgische democratie zakt weer door het ijs.

25/01/2011 16:31 - Persbericht

In de het federale parlement hebben de Vlamingen weer een voorsmaakje gekregen van wat de Belgische instellingen hen te bieden hebben. De Kamer moest zich uitspreken om een wetsvoorstel in overweging te nemen dat de delicate kwestie van amnestie zou regelen. Dat zou de gelegenheid bieden om de juridische  gevolgen van de repressie na de tweede wereldoorlog te bespreken. LDD stelt vast dat de Franstalige partijen, met de steun van hun Vlaamse schoothondjes sp.a en Groen! de Vlamingen zelfs dat debat niet gunnen.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD en Kamerlid: " Deze stemming is een illustratie van het democratisch analfabetisme van de linkse en Franstalige partijen, die alleen in dialoog gaan met wie hen uiteindelijk gelijk zal geven. Het mag ook een waarschuwing zijn  voor de Vlaamse onderhandelaars, die uitgerekend  onder leiding van sp.a'er,  Vande Lanotte het land een nieuw elan moeten geven. Links zal in dit land nooit instemmen met een eerlijke staatshervorming, en zal nooit haar electorale machtspositie afstaan. Dat is de democratie 'à la Belge', dat is de reden waarom de Vlamingen van onder dat juk moeten uit geraken."

Onverdraagzaam België
Het feit dat een wetsvoorstel om 65 jaar na de feiten over amnestie te praten, nog niet in overweging mag worden genomen in het parlement, levert door de collaboratie van linkse Vlaamse partijen een democratisch deficit op. LDD wijst erop dat dezelfde democratische analfabeten aan de ganse wereld wel de les spellen over verdraagzaamheid, aan Hutu's en Tutsi's of aan Zuid-Afrika, maar dat ze doof blijven in eigen land.

Groen! en sp.a bekennen kleur.
Voor LDD is het nu ook glashelder aan welke kant de 'Vlaamse' linkerzijde staat, zelfs als het om eenvoudige Vlaamse eisen gaat. Ze laten zich verder chanteren door hun Franstalige zusterpartijen, die er hun machtspositie alleen mee versterken. In een autonoom Vlaanderen worden deze partijen tot hun ware proporties herleid, en die vrees jaagt hen in de armen van  al wat Belgisch is.

Jean-Marie Dedecker: "Ik begrijp maar al tegoed dat de N-VA zoveel watervrees heeft om met de bekende 7 partijen in zee te gaan. Met 5 tegen 2 kan je geen eerlijk regeerbeleid opbouwen. Dat sp.a en Groen! zelfs in een totaal vrijblijvende stemming het hoofd buigen voor hun  Franstalige broeders, illustreert hoe laag ze zijn gevallen."

Reacties op "Belgische democratie zakt weer door het ijs."

oorlogswees
26/01/2011 16:35
Er mag nooit amnestie aan de voormalige collaborateurs verleend worden. Zij zijn verantwoordelijk voor het leed van zovele families waar ze door verklikkingen, militaire-en andere hand- en spandiensten aan de de nazi-bezetter hebben verleend en terreur gezaaid en zelf als heersers door onze straten opstapten. Wee diegene die in hun weg liep. Na de oorlog waren ze precies allemaal schaapjes geweest die door hun herders op het "verkeerde" pad waren gestuurd. Velen onder hen "verdwenen" enkele tijd tot de gemoederen bij de bevolking bedaard waren. Daarna mochten ze opnieuw gewoon hun gang gaan en militeerden in partijen die ons vandaag met een bekrompen nationalisme willen opzadelen.
lut de bisschop
25/01/2011 18:35
Misschien toch eens aan vrt laten weten dat we vanaf nu LDD heten. Verkeerdelijk gebruikt nav verslag van dit debat in de Kamer in programma "Vandaag".

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*