Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Belgisch wereldrecord bewijst dat boedelbeschrijving hoogdringend is.

17/02/2011 18:00 - Persbericht

Niemand is nog verbaasd dat België met 249 dagen de langste regeringsformatie ter wereld meemaakt, omdat de partijen die op 13 juni 2010 de verkiezingen wonnen in een onwrikbare patstelling zijn beland. Wat LDD het meest stoort aan deze situatie is dat de regering in lopende zaken van premier Leterme (CD&V) steeds meer zaken naar zich toetrekt.

Jean-Marie Dedecker: "Ontslagnemend premier Leterme gedraagt zich niet meer als een curator van lopende zaken, maar neemt maatregelen die de schatkist dit jaar en de komende jaren zullen belasten, zonder dat hij daarover rekenschap aflegt. Hij zou beter als curator aan de boedelbeschrijving beginnen van België zodat er aan een confederale toekomst kan worden gebouwd. Zo'n staathervorming kan niet snel genoeg worden voorbereid."

IPA op onze kosten.  

Voor LDD volgt ontslagnemende regering voor het aanpassen van het inter-professioneel akkoord (IPA) opnieuw de klassieke weg, en zullen de kosten om de sociale vrede af te kopen worden afgewenteld op de belastingbetaler.

Jean-Marie Dedecker: "Leterme spreekt van een sociale enveloppe van 300 miljoen euro over 2 jaar, maar zwijgt erover hoe hij dat nieuwe gat in de begroting zal dichtrijden. De belastingbetaler zal weer 'solidair' mogen zijn, terwijl de vakbonden onderling zelfs niet in staat zijn om de interne discriminatie tussen hun arbeiders en bedienden af te schaffen. Ook daarvoor mag de gemeenschap opdraaien."

Opzegvergoeding  belastingvrij.

Het enige waar LDD zich over verheugt,  is dat in het aangepaste akkoord wordt teruggegrepen naar een van de LDD recepten voor de eenmaking van de arbeidsstatuten. Als de regering de eerste twee weken van de opzeg belastingvrij wil maken, is dat een goed signaal.

Jean-Marie Dedecker: "Wij stellen natuurlijk voor dat de hele opzegvergoeding niet mag worden belast, dan is het eenvoudig om de opzeg van arbeiders en bedienden meteen gelijk te schakelen op het niveau van onze buurlanden. Dan kan die voorhistorische discriminatie, die even uniek is in de wereld als de lengte van onze regeringonderhandelingen, en alleen voor en door  de vakbonden wordt in stand gehouden, eindelijk worden geschrapt." 

Reacties op "Belgisch wereldrecord bewijst dat boedelbeschrijving hoogdringend is."

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*