Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

AWV plant heraanleg N46

12/03/2011 11:00 - LDD in de kijker

LDD hoopt dat erbarmelijke staat fietspaden ook aangepakt wordt.

Erpe-Mere/Herzele - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant op korte termijn verbeteringswerken aan de Oudenaardsesteenweg (N46). Concreet zal het door de winter beschadigde asfalt er over een afstand van goed 800 meter vervangen worden. Op langere termijn wil men de steenweg over langere afstand grondig aanpakken. De plaatselijke LDD-afdeling roept gelijk op om ook de fietspaden, die er erg slecht bijliggen, te vernieuwen.

"Binnenkort voorzien we verbeteringswerken aan de Oudenaardsesteenweg, ter hoogte van de kerk van Burst", legt woordvoerster van AWV Sylvie Syryn uit. "De weg zal er in de richting van Borsbeke over een afstand van 300 meter en in de richting van Bambrugge over een afstand van 500 meter volledig afgefreesd worden. Daarna zullen we er nieuw asfalt storten. Dat is noodzakelijk, want de weg ligt er na de voorbije strenge winter slecht bij." Bedoeling is dat deze werken net voor of net na het bouwverlof van dit jaar aanvatten.

Naast deze maatregelen op korte termijn, heeft AWV ook plannen op lange termijn waarbij de steenweg over een grotere afstand grondig aangepakt zal worden. "We bekijken momenteel met de gemeenten Erpe-Mere en Herzele op welke manier we de steenweg in Hillegem, Borsbeke, Burst, Bambrugge, Mere en Erpe tot aan het kruispunt Vijfhuizen kunnen aanpakken", gaat Syryn verder. "Die studie beoogt een grondige verbetering van het wegdek en de infrastructuur. Dit in verschillende fases, zodat we de hinder kunnen beperken en spreiden." Een precieze timing voor deze werken is er evenwel nog niet.

Fietspaden

Het nieuws van de werken komt er net nu de plaatselijke LDD-afdeling de slechte staat van de fietspaden langsheen de Oudenaardsesteenweg en Provincieweg (beide N46) in Erpe-Mere en Herzele aanklaagt. "De fietspaden zijn hier allesbehalve onderhouden en vooral in Burst, Bambrugge en Borsbeke is de situatie schrijnend", zegt Kristof Van Gysegem van Jong LDD. "Het gaat ook van kwaad naar erger. Vorige zomer heb ik nog een lijst ingediend bij de gemeente met een opsomming van alle putten in de fietspaden, maar er is nog steeds niets gebeurd. De strenge winter heeft de zaken er ook alleen maar erger op gemaakt." Bij AWV is men op de hoogte van de problemen. "We hebben weet van de slechte staat van de fietspaden, maar zijn nog volop bezig met de inventarisatie", klinkt het. "Maar omdat de winter nog niet ten einde is, is het moeilijk om nu al prioriteiten te stellen. Toch staat het herstel van de fietspaden nog gepland voor het einde van dit jaar."

Het Laatste Nieuws
Koen Moreau
© 2011 De Persgroep Publishing