Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

AWV betwist conclusies Rekenhof: ongezien!

31/03/2011 18:52 - Persbericht

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) vindt het onaanvaardbaar dat de juridische dienst van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) mét goedkeuring van de bevoegde minister een advocatenkantoor inhuurt teneinde een terechte analyse in het Rekenhofrapport inzake de zwarte verkeerspunten in Vlaanderen onderuit te halen. 

Naar aanleiding van een bijzonder scherp rapport van het Rekenhof over de zwarte verkeerspunten in Vlaanderen, liet het AWV weten dat het niet akkoord was met de inhoud ervan. Het AWV stelde een advocatenkantoor aan om het rapport van het Rekenhof juridisch te betwisten. Vandaag nam de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams Parlement kennis van dit uiterst vreemd juridisch weerwerk.

Peter Reekmans: “Negen bladzijden juridische argumentatie passen amper drie woorden aan in het rapport van het Rekenhof! Met andere woorden: de besluiten van het Rekenhof blijven als een paal boven water staan. Het dossier van de zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is een immens blunderboek, waar niet alleen de tijdsduur en de kostprijs gigantisch werden overschreden, maar ook de decreetgeving met de voeten getreden werd door het AWV en het betrokken studiebureau 'TV3V'. Het Rekenhof stelde zelfs voor om zélf de Procureur ervan in kennis te stellen. Op één precedent na is dit ongezien!”.

De Vlaamse belastingbetaler betaalt voor de zoveelste keer de rekening van dit blunderbeleid.

“Het is eveneens onaanvaardbaar dat de juridische dienst van het AWV met goedkeuring van de bevoegde minister een advocatenkantoor inhuurt waarmee dan getracht wordt de terechte analyse in het Rekenhofrapport onderuit te halen! Pure geldverspilling, ditmaal wegens gebrek aan respect voor de instellingen en het willen toedekken van de eigen blunders”, besluit Reekmans.

 

Reacties op "AWV betwist conclusies Rekenhof: ongezien!"

Etienne VINCENT
31/03/2011 19:52
Wie het Rekenhof aanvalt moet niets vrezen vermits hun jaarlijks "blunderboek" enorm veel negatieve financiƫle staatsfeiten aanbrengt waar niets mee ondernomen wordt. Schandalig in een apenland dat beweert democratisch te zijn. Anderzijds zijn de Inspecteurs van Financiƫn in hetzelfde bedje ziek : ook hun negatief advies wordt naast zich neergelegd door de "hoge pieten". Bovendien reageert het plebs, excuseer maar het is nu eenmaal zo die benaming, langs geen kanten. Moet hier ook een revolutie komen of gaan onze "machthebbers-poenpakkers" de ethiek toch nog hoog in hun vaandel dragen of droom ik toch luidop?

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*