Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

30-jarige verjaringstermijn voor seksueel misbruik

05/10/2010 16:45 - Persbericht - Jeugd - Justitie en veiligheid

Morgen zal er in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat gehouden worden over initiatieven vanuit de Vlaamse Regering in verband met seksueel misbruik binnen de katholieke Kerk en in andere gezagsrelaties. De aanleiding voor dit debat zijn de recentelijk bekend geraakte pedofilieschandalen binnen de Kerk.

Boudewijn Bouckaert (LDD), Vlaams volksvertegenwoordiger: "Seksueel kindermisbruik staat eigenlijk gelijk aan de moord op de ziel van een kind. Alleen daarom al moet kindermisbruik als één van de zwaarste misdrijven binnen onze samenleving bestempeld worden. Met een verjaringstermijn van 10 jaar dreigen nog teveel daders de dans te ontspringen. Vooral wanneer we weten dat kindermisbruik voor de slachtoffers dermate traumatiserend werkt, dat zij zich nog vele jaren in stilzwijgen hullen, zelfs nadat ze de leeftijd van de volwassenheid hebben bereikt."

Al meer dan anderhalf jaar ligt een federaal wetsvoorstel op tafel om de verjaringstermijn voor de misdrijven van seksueel kindermisbruik op te trekken van de huidige 10 jaar naar 30 jaar. Het rapport Adriaenssens bracht onlangs de grote omvang van het aantal gevallen van seksueel kindermisbruik onomstotelijk en op pijnlijke wijze aan het licht. Voor LDD is het dan ook dringend tijd om hierin duidelijke beslissingen te nemen en pleit er daarom voor om voormeld wetsvoorstel zo snel mogelijk goed te keuren.

Reacties op "30-jarige verjaringstermijn voor seksueel misbruik"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*