Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

27/04/2011 Jurgen Verstrepen in het actualiteitsdebat over de wijzigingen in het Vlaamse medialandschap en de toekomst van de openbare omroep (VRT)

27/04/2011 17:52 - LDD in het Vlaams Parlement

Jurgen Verstrepen over de wijzigingen in het Vlaamse medialandschap en de toekomst van de openbare omroep (VRT)

Jurgen Verstrepen (LDD): "Ons voorstel houdt in dat de openbare omroep uitsluitend werkt met middelen van de overheid: geen reclameboodschappen, geen sponsoring op het VRT-scherm en op de VRT-zenders. Laat de private omroepen zichzelf bedruipen met de middelen uit de reclamemarkt. Ik weet wat de kritiek is: "wie zal dat betalen?". Wel, wees ook eens creatief. Dit is de enige correcte en toekomstgerichte beslissing die u nu kunt nemen."

"Ik vraag een volledige decommercialisering van de openbare omroep, maar zet hem niet op droog zaad. Geef voldoende budget. Vraag aan de Reyerslaan hoeveel het exact kost om televisie en radio te maken. Geef de VRT een zuivere overheidsfinanciering en geef extra zuurstof aan de nieuwe commerciëlen waaronder De Vijver. Verkoop MNM aan de meestbiedende, zorg voor evenwicht in de mediamarkt in Vlaanderen. Dat zijn de beslissingen die u nu moet nemen."