Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

27/04/2011 Ivan Sabbe over het wegvallen van het voordelig statuut voor grensarbeiders vanaf 2012

27/04/2011 17:52 - LDD in het Vlaams Parlement

Tijdens de plenaire vergadering van 27 april 2011 stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Ivan Sabbe een actuele vraag aan minister Muyters over het opvullen van vacatures en het vermijden van delokalisatie van bedrijven na het wegvallen van het voordelig statuut voor grensarbeiders vanaf 2012.

Ivan Sabbe (LDD): "We keren even terug naar de reële economie. U weet dat vanaf 1 januari 2012 de voordeelregeling voor grensarbeiders vervalt. Ik spreek specifiek over Fransen die in Vlaanderen en meer specifiek in West-Vlaanderen komen werken. Het voordeel valt weg om een hoog Vlaams loon te krijgen en daarop lage Franse belastingen te betalen. Dat is vandaag de realiteit met de grensarbeiders. Het wegvallen van dat systeem is een bedreiging voor onze groei en voor onze economie, zeker in Zuid-West-Vlaanderen omdat daar vandaag 36.000 Fransen in het kader van dat systeem elke dag de grens oversteken om in België te komen werken."

"Minister, welke maatregelen zult u nemen om ervoor te zorgen dat 1 januari 2012 niet de zoveelste 'knieslag' is die de Vlaamse bedrijven, en vooral de kmo's, moeten ondergaan in dit al heel moeilijke Vlaamse landschap?"