Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD op televisie

27/04/2011 Het Journaal met Jurgen Verstrepen

28/04/2011 12:13 - LDD op televisie

Tijdens het actualiteitsdebat op woensdag 27 april in het Vlaams parlement werd er hevig gedebatteerd over de wijzigingen in het Vlaamse medialandschap en de toekomst van de openbare omroep (VRT) in het kader van de overname van SBS door De Vijver.

Jurgen Verstrepen (LDD): "Ons voorstel houdt in dat de openbare omroep uitsluitend werkt met middelen van de overheid: geen reclameboodschappen, geen sponsoring op het VRT-scherm en op de VRT-zenders. Laat de private omroepen zichzelf bedruipen met de middelen uit de reclamemarkt. Ik weet wat de kritiek is: "wie zal dat betalen?". Wel, wees ook eens creatief. Dit is de enige correcte en toekomstgerichte beslissing die u nu kunt nemen."

"Ik vraag een volledige decommercialisering van de openbare omroep, maar zet hem niet op droog zaad. Geef voldoende budget. Vraag aan de Reyerslaan hoeveel het exact kost om televisie en radio te maken. Geef de VRT een zuivere overheidsfinanciering en geef extra zuurstof aan de nieuwe commerciëlen waaronder De Vijver. Verkoop MNM aan de meestbiedende, zorg voor evenwicht in de mediamarkt in Vlaanderen. Dat zijn de beslissingen die u nu moet nemen."

Bekijk hier het videofragment