Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

240.000 nieuwe Belgen: omvang Generaal Pardon wordt duidelijk

01/06/2010 22:19 - Persbericht

Uit pas vrijgegeven cijfers blijkt dat de regering gedurende de eerste vier maanden van dit jaar 8.862 illegalen heeft geregulariseerd. Dat bevestigt de trend van eind 2009, toen voor het eerst de kaap van de 2.000 regularisaties per maand werd overschreden.

Als dit stijgende tempo wordt aangehouden, tikken we eind 2010 zeker af op opnieuw 30 tot 40.000 geregulariseerde illegalen.

De ware omvang van de massaregularisatie wordt stilaan duidelijk: 240.000 nieuwe Belgen tegen 2015.

Alle remmen los

Uit de balans die opgemaakt werd van de vorige regularisatiecampagne, toen het werk van Open VLD en SPA, bleek dat na vijf jaar een volgmigratie van 6 per geregulariseerde werd geregistreerd.

Indien men deze berekening hanteert voor de prognose van 2010 komt men uit op zo'n 240.000 nieuwe legale inwoners tegen 2015.

Jean-Marie Dedecker: "Tussen 2005 en 2009 zijn er 61.502 illegalen geregulariseerd. De regeringspartijen Open VLD en CD&V zetten nu nog een tandje bij door met hun tweede 'eenmalige' regularisatiecampagne tienduizenden illegalen in één jaar aan een verblijfsvergunning te helpen."

"Deze hallucinante cijfers maken duidelijk welk migratiebeleid Open VLD en CD&V in werkelijkheid voorstaan: alle remmen los. In tijden van crisis is dit economische waanzin."

Tegen elke economische logica in dumpen CD&V en VLD in volle crisistijd tienduizenden ongeschoolde illegalen op de arbeidsmarkt zonder enige kans op een job. De meerkost aan leeflonen is gigantisch en doet nu al de OCMW's van onze steden de alarmbel luiden.

Met de vergrijzing voor de deur is de open-deur politiek van Open VLD en CD&V een aanslag op onze sociale zekerheid.

Nieuw generaal pardon al in voorbereiding

Aangezien de federale regering op het punt van migratie nooit tot een zinnig compromis kan komen wordt nu al de basis gelegd voor een nieuwe golf van illegalen, die over 5 jaar opnieuw de kerken zullen bezetten.

Piet Deslé, Lijsttrekker Kamer BHV: "We stellen nu al vast dat de mechanismen van het asielbeleid nauwelijks zijn aangepast, en dat illegalen en uitgeprocedeerden er nog altijd alle belang bij hebben in het land te blijven hangen."

"Als deze procedures niet dringend worden aangepast, zullen we in 2015 een nieuwe golf van wilde immigratie moeten verwerken. Daarom moet er nu aan die procedure worden gesleuteld."

Opmerkingen of vragen over dit artikel? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

E-mailadres: *
Boodschap: *
 

Lees hier ons privacybeleid

 

*Verplichte velden