Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

16/03/2011 Ivan Sabbe over de toename van het aantal door de Bouwinspectie stilgelegde werven en vastgestelde bouwovertredingen

21/03/2011 11:59 - LDD in het Vlaams Parlement

Tijdens de plenaire vergadering van woensdag 16 maart 2011 stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Ivan Sabbe namens de LDD-fractie een actuele vraag over de toename van het aantal door de Bouwinspectie stilgelegde werven en vastgestelde bouwovertredingen. "Minister, wat zijn de redenen voor de forse toename van het aantal door de Bouwinspectie stilgelegde werven en van het aantal bouwovertredingen en herstelvorderingen?"

"We praten naast elkaar, mijnheer Martens. Het klopt niet wat u zegt. We hebben een Raad voor Vergunningsbetwistingen. Of die al dan niet goed werkt, laat ik in het midden. U kunt dus niet beweren dat de gewestelijke bouwinspecteur al in beroep gaat voor die raad een uitspraak heeft gedaan. Dat is alsof u direct naar het Hof van Cassatie stapt en het hof van beroep overslaat. Dat is niet de juiste manier van werken. Dat is een administratieve manier van werken die veel geld kost en nodeloos belastinggeld opslokt."