Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

16/02/2011 Boudewijn Bouckaert over de gevolgen van de schorsing door de Raad van State van het GRUP Parkbos Gent voor het wetenschapspark

18/02/2011 14:30 - LDD in het Vlaams Parlement

In de plenaire vergadering van woensdag 16 februari 2011 stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Boudewijn Bouckaert een actuele vraag over de gevolgen van de schorsing door de Raad van State van het GRUP Parkbos Gent voor het wetenschapspark Rijvissche. "We zitten hier weer met het gevolg van de regulitis in Vlaanderen, waarbij twee aparte departementen min of meer los van elkaar het grondgebruik in een gebied gaan reguleren. Wat is de toekomst van het wetenschapspark? Gaat u iets doen aan die dubbele of driedubbele regulering van het grondgebruik in Vlaanderen?"

"Ik herhaal echter mijn opmerking. Vlaanderen moet ermee ophouden met het vanuit verschillende departementen spuien van reguleringen voor eenzelfde stuk grond. Slaan we er het geografisch informatiesysteem op na, dan zien we dat ons grondgebied eigenlijk vanuit verschillende bronnen wordt beladen met reguleringen en plannen."