Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

15/12/2010 Jurgen Verstrepen over de visienota van de minister inzake de toekomst van de VRT en de communicatie hieromtrent

17/12/2010 11:03 - LDD in het Vlaams Parlement

Jurgen Verstrepen, Vlaams volksvertegenwoordiger LDD, kwam tijdens de plenaire vergadering van 15 december 2010 tussen tijdens de actuele vraag over de visienota van de minister inzake de toekomst van de VRT en de communicatie hieromtrent.

"Minister, u bent zowat de vrouwelijke versie van Silvio Berlusconi aan het worden. De affaires zijn er misschien niet bij. Dat hoop ik voor u. Ik heb het echter over het respect voor het parlement. Dit is niet de eerste keer. Met uw beleidsnota en uw beleidsbrief hebt u al hetzelfde gedaan. Nu lanceert u uw visienota eerst in de media. U holt ermee naar de pers en u vraagt of u even op televisie mag komen. Aangezien u geen beleid voert, komt u voor de rest niet op televisie. U moet met een nota afkomen. Pas na de uitzendingen wordt het document naar de verantwoordelijken in de commissie Media doorgestuurd. Op dat vlak moet ik de heer Tommelein gelijk geven. Dit is spijtig. Op deze manier verliest u elk respect."