Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

11/01/2012 Actuele vraag van Ivan Sabbe over het nut van de 224 advies- en overleginstanties in Vlaanderen

11/01/2012 17:00 - LDD in het Vlaams Parlement

Ivan Sabbe voelde minister-president Kris Peeters aan de tand over de meer dan 200 advies- en overleginstanties die de Vlaamse regering bijstaan. Dit Vlaams schaduwparlement kost de belastingbetaler jaarlijks minstens 18 miljoen euro. Ivan Sabbe vroeg in welke mate de Vlaamse regering een grondige evaluatie zal  maken van de advies- en overleginstanties met het oog op het boeken van efficiëntiewinsten.

 

Ivan Sabbe: "Het antwoord van de minister-president ontgoochelt me enigszins. Ik vind het niet passend dat hij het bestaan van 224 adviesorganen verdedigt. Het stoort me dat hij dit allemaal terecht vindt.

De minister-president heeft de voorzitter van het Vlaams Parlement gevraagd te besparen. Het Vlaams Parlement kost 89 miljoen euro. De adviesraden kosten 18 miljoen euro. Wie snel kan rekenen, weet dat we ongeveer een vierde van de kostprijs van het Vlaams Parlement aan adviesraden besteden. Wie dat verdedigt, is verkeerd bezig. Als het Vlaams Parlement 89 miljoen euro kost, hebben we niet ook nog eens 18 miljoen euro voor adviesraden nodig."