Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

08/02/2012 Boudewijn Bouckaert over het uitblijven van de realisatie van het wetenschapspark Rijvissche in Gent

09/02/2012 11:08 - LDD in het Vlaams Parlement

Boudewijn Bouckaert stelde aan Philippe Muyters, minister van Ruimtelijke Ordening, een actuele vraag over de vernietiging door de Raad van State van het besluit van de Vlaamse Regering van 9 juli 2010 over de definitieve vaststelling van het GRUP inzake Parkbos in Gent, in het bijzonder  het 'gebied voor wetenschapspark'.

Boudewijn Bouckaert: "Ik blijf voorstander van de inplanting op die plek. We hebben dat ook uitgezocht aan de universiteit. Ik vrees echter dat het juridisch zeer moeilijk zal worden. Het probleem is ontstaan bij de landschapsbescherming. Eén administratie stelt een landschapsbescherming in, terwijl een andere administratie zit te broeden op een wetenschapspark. Die twee worden onverzoenbaar. Daarom moet Vlaanderen werk maken van een geïntegreerde procedure voor alle regelingen in verband met bodemgebruik.

Die story van Gent verspreidt zich vlug bij de bedrijfswereld. Om Uplace te kunnen bouwen, heeft Bart Verhaeghe een heel imbroglio moeten ondergaan. Vlaanderen is dus toch een hele handicap. De leuze van Vlaanderen zou weleens ABVV kunnen worden: Alle Bedrijven Verlaten Vlaanderen. "