Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

07/06/2012 Boudewijn Bouckaert in het actualiteitsdebat over het publiek maken van de adviezen voor de meerjarige culturele adviezen

07/06/2012 10:10 - LDD in het Vlaams Parlement

Volksvertegenwoordiger Boudewijn Bouckaert nam namens LDD het woord in het actualiteitsdebat over het publiek maken van de adviezen voor subsidies voor de cultuursector. Hij stelde het LDD-alternatief voor: een vraaggestuurd systeem van cultuurcheques die aan de bevolking worden gegeven, al dan niet inkomensafhankelijk.

Boudewijn Bouckaert: "De heisa over deze publicatie toont aan hoe kaduuk het huidige systeem van subsidies wel is. De minister staat onder zware druk van allerlei lobbyisten, en de ministers van de Vlaamse Regering laten hun collega maar wat spartelen. Dat is toch mijn indruk. De heisa zou ons aan het denken moeten zetten over het ontwikkelen van een politiek minder kwetsbaar en geobjectiveerd systeem. Onze partij denkt daarbij vooral aan een vraaggestuurd systeem, via cultuurcheques die aan de bevolking worden gegeven, al dan niet inkomensafhankelijk. Uiteindelijk zullen daardoor die kunst en die culturele initiatieven succes hebben die door de burgers worden gesmaakt."