Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

04/05/2011 Peter Reekmans over de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) als 'hoofdpartner' op het 1 mei-feest in Kortrijk

05/05/2011 16:34 - LDD in het Vlaams Parlement

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) stelde tijdens de plenaire vergadering van 4/5/2011 een actuele vraag aan minister Joke Schauvliege over de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) als 'hoofdpartner' op het 1 mei-feest in Kortrijk: kan het dat Vlaams overheidsgeld wordt gebruikt om de festiviteiten van één politieke familie te sponsoren?

Peter reekmans (LDD): "Collega De Coene, ik heb u niet bij naam genoemd, maar het is inderdaad niet rechtstreeks in uw kas gestort. Het is nog veel erger. U doet het via een schimmig vzw'tje en dat is nog veel erger. Een schimmig vzw'tje van sp.a, het ABVV en de Socialistische Mutualiteit."

"Tot slot, ik heb hier destijds al de provinciale partijfinanciering aangekaart die op vraag van sp.a na het Agusta-schandaal verachtvoudigd is. Vandaag kan ik maar één tip geven. U bent als partij sterk in het benoemen van andere partijen als 'arrogant'. Herdoop u in socialistisch profitariaat in actie. Ik denk dat minister Lieten blij zal zijn met 'in actie' dat nog eens mooi in de verf wordt gezet. Ik heb nog een tip: binnenkort kunt u misschien een groepsaankoop voor water organiseren zodat u toch nog jaarlijks uw sponsors kunt ontvangen."