Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de Kamer van Volksvertegenwoordigers

03/03/2011 Jean-Marie Dedecker over "prijsstijgingen en koopkracht"

Tijdens de bijeenkomst van de Kamer op donderdag 3 maart 2011 besprak de Kamer de huidige "prijsstijgingen en koopkracht". Jean-Marie Dedecker kwam hierbij een tweede keer aan het woord.

"Mijnheer de premier, voortbordurend op de vragen van mijn collega's moet ik bevestigen dat er door ons land een nieuw spook aan het waren is, met name het spook van de inflatie. Wij zijn momenteel Europees kampioen aan het worden met 3,40 %, terwijl dit in de Eurozone gemiddeld 2,7 % is. U kunt er in principe niets aan doen dat dit grotendeels te wijten is aan de energieprijzen. U kunt ook niets doen aan de voedselprijzen op de internationale markt."

"Wanneer zult u maatregelen nemen tegen deze inflatie? Zult u een omgekeerde cliquet doorvoeren? Zult u zoals de Engelsen doen en de Nederlanders overwegen, de btw afschaffen? Op onze energie worden dertien verschillende taksen geheven en dit werkt ontzettend inflatoir. Wat zult u doen om geen kampioen van Europa te worden inzake inflatie?"

Bekijk hier de beelden van de toespraak van Jean-Marie Dedecker over de prijsstijgingen en de koopkracht (kies links in de menu balk voor Jean-Marie Dedecker onder het onderwerp prijsstijgingen en koopkracht)