Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

01/06/2011 Peter Reekmans over de pijnpunten bij overheidstoelagen voor energie-en milieumaatregelen de eventuele wijzigingen aan het subsidiesysteem

07/06/2011 17:50 - LDD in het Vlaams Parlement

Actuele vraag van de heer Peter Reekmans tot mevrouw Freya Van den Bossche, Vlaams minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie, over de huidige pijnpunten bij overheidstoelagen voor energie- en milieumaatregelen en de eventuele wijzigingen aan het subsidiesysteem.

Peter Reekmans: "Minister, u mag het draaien en keren zoals u wilt, maar ons Vlaams subsidiebeleid ontspoort. Ik geef het recente voorbeeld van de zonnepanelen. De grote jongens molken de kas leeg, en de kleine man zal betalen. Daar komt het op neer. Nu hebben we de dakisolatiepremie. Daarover hebt u al vage antwoorden gegeven in de commissie: "Misschien kan ik het meenemen naar een gesprek." Minister, als u in de commissie zegt dat u het misschien kunt meenemen, dan noem ik dat geen standpunt. Ik noem het een standpunt als u zegt dat u gaat hervormen."

Zie ook de tussenkomst van Patricia De Waele in de commissie Wonen, alsook de vraag en het antwoord omtrent dakisolatie aan minister van den Bossche.