Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in het Vlaams Parlement

01/06/2011 Jurgen Verstrepen over het regeringsstandpunt met betrekking tot een eventueel derde televisiekanaal voor de VRT

07/06/2011 18:11 - LDD in het Vlaams Parlement

Actuele vraag van de heer Jurgen Verstrepen tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid, over het regeringsstandpunt met betrekking tot een eventueel derde televisiekanaal voor de VRT.

Jurgen Verstrepen: "Ik sta er telkens van te kijken hoe het wel lijkt alsof de minister haar eigen woorden gelooft. Ik leid uit die uitleg af dat nog andere mensen een eigen zender willen. Zo heeft de minister ooit aangekondigd dat er in het licht van het diversiteitsbeleid een allochtonenzender zou moeten komen. Dat is totaal fout. De gepensioneerden willen ook een eigen zender. Sommige mensen willen een zender met Vlaamse muziek. Is het de bedoeling dit allemaal aan de VRT te geven?"

"Minister, wat op papier staat, staat op papier. Er komt een derde net. Er is echter geen geld. De VRT kan het niet. De VRT slaagt er zelfs niet in de eigen twee digitale kanalen te vullen. Toch wilt u op een dwangmatige en stalinistische manier een derde net oprichten. Dit lijkt me geen goede zaak. Het toont aan hoe zwak u als minister van Media bent en hoe weinig expertise u hebt."